Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، امروز پدر و مادرهای بسیاری هستند که دغدغه درست تربیت کردن فرزندانشان را بر اساس مبانی اسلامی و اخلاقی دارند. همانطور که می‌دانید برای تربیت اصولی کودکان فاکتورهای فراوانی وجود دارد و در صورت عدم تجربه کافی و نبود آگاهی والدین جوان این تربیت ممکن است در مسیر نادرستی قرار گیرد از این رو داشتن یک مشاور با‌تجربه به صورت تمام‌وقت می‌تواند آنها را در رسیدن به امر یاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باید گفت که داشتن یک مشاوره تمام وقت در اختیار هیچکس نیست، اما با رشد تکنولوژی‌های مجازی و نرم‎افزارها این امکان به گونه‌ای دیگر فراهم شده است. یکی از برنامه‌‌های مناسبی که در این حوزه و در قالب اندروید طراحی شده «پرسمان کودک» است که با هدف کمک به والدین، برای تربیت فرزندانشان با نگاه به توصیه‌های اسلامی به بازار عرضه شده است.

مطالب منتشر شده در نرم‌ازار پرسمان کودک برگرفته از سخنان کارشناسی حجت الاسلام تراشیون است که پدران و مادران می‌توانند با استفاده از این برنامه تربیت فرزندان خود را با خیالی آسوده‌تر و با روش‌ها و مشاوره‌های کاربردی این کارشناس مسائل تربیتی پیش ببرند؛ حال برای آشنایی بیشتر با اپلیکیشن پرسمان کودک در ادامه با ما همراه شوید.


یکی از مزایای برنامه پرسمان کودک و نوجوان این است که دیگر لازم نیست خانواده‎ها برای موارد مشابه مشکلات فرزند خود در این برنامه اقدام به پرداخت ‌هزینه‌ و یا صرف کنند؛ آنها می‎توانند بعد از نصب این برنامه بر روی تلفن هوشمند خود مشکل خاص فرزندشان را در آن جستجو کنند.

در حوزه رابطه کاربری این برنامه، توسعه دهنده پرسمان کودک، رابط کاربری آن را تا نهایت امکان ساده و بدون رنگ بندی‌های متنوع کار کرده است که می‎توانست با حوصله بیشتر این رنگبندی را جذاب‌تر و مخاطب پسندتر کند. البته دسترسی‌ها و چیدمان بخش‌های مختلف این برنامه به‌گونه‌ای است که کار را برای همه سنین آسان کرده است.


در این برنامه سه بخش تازه‌ها، محبوب‌ها و متداول در سربرگ صفحه نخست قرار دارند و همانطور که از نامشان پیداست، دسترسی به مطالب مرتبط با آن مضمون را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در بخش تازه‌ها می‌توانید به تازه‌ترین مطالب آپلود شده دسترسی داشته باشید. برای دیدن محبوب‌ترین مشاوره‌ها هم بر اساس تعداد بازدید و لایک کافیست وارد بخش محبوب‌ها شوید.

آخرین سربرگ مربوط به بخش متداول‌ترین سوالات برای مشاوره است که بسیاری از والدین درگیر آن مسئله هستند؛ یکی از ویژگی‌های خوب «پرسمان کودک و نوجوان» می‌توان به قابلیت نشان‌کردن مشاوره‌ها، لایک‌کردن و کامنت‌گذاری اشاره کرد. یکی دیگر از قابلیت‌های کاربردی برنامه پرسش و پاسخ سوالات به صورت ضبط صدا می‌باشد، که با این روش می‌توان سوال خود را با جزئیات کامل بیان نمود و پاسخ مطلوب‌تری دریافت کنید.


برنامه نیمه رایگان پرسمان کودک قابل نصب و راه‌اندازی را بر روی پلتفرم‌های مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید داراست. منوی نرم‌افزار این برنامه در بالای سمت راست نوار ابزار مشاهده می‌شود و شامل بخش‌های کاربردی و مفیدی از جمله «همه پرسش‌ها، پرسش‌های دانلود شده، نشان شده‌ها، پروفایل من، مشاوره رایگان، نسخه طلایی، کانال تلگرام برنامه، ارسال نظرات، ارسال برنامه به دوستان، پخش زنده رادیو معارف، درباره پرسمان و راهنمای برنامه» است.

این برنامه شامل بخش‌های زیادی است که در قسمت همه پرسش‌ها، میانبری به کل سوال‌ها ایجاد شده است. همچنین در بخش پرسش‌های دانلود‌شده، پرسش‌هایی که دانلود کرده‌اید را از این قسمت می‌توانید مدیریت نمایید. در بخش نشان شده‌های این برنامه اگر توضیحات کارشناس برایتان مفید واقع شد، می‌توانید با کلیک بر روی آیکون نشان‌شده آن را در قسمت مربوط به خودش نگهداری کند تا آسانتر و سریعتر بدان دسترسی داشته باشید.در بخش پروفایل من هم با ایجاد پروفایل شخصی می‌توانید سوالات را با نام خودتان ثبت کنید.


مشاوره رایگان، با قابلیت پرسش اختصاصی خود از این قسمت برای کارشناس و کانال تلگرام برنامه که علاوه بر اپلیکیشن، از این گزینه هم می‌توانید به کانال پرسمان دسترسی داشته باشید از دیگر بخش‌های این برنامه هستند. ارسال نظر جهت ارتقا‌ء کیفی برنامه و انتقال نظرات و پیشنهادات، پخش زنده رادیو معارف که هر هفته پس از پخش برنامه رادیویی «پرسمان تربیتی رادیو معارف» فایل برنامه، تقطیع و فرآوری شده و به همراه متن کامل برنامه در دسته‌های موضوعی و سنی در اپلیکیشن بارگذاری می‌گردد از دیگر بخش‌های این برنامه است.

به گزارش ایکنا در این برنامه برای سهولت در جست‌وجوی سوالات می‌توانید از سمت چپ نوار‌ابزار آبی‌رنگ سن کودک را مشخص کنید. در نوار‌ابزار پایین صفحه دو گزینه سوال‌ها و موضوع‌ها به چشم می‌خورند. در گزینه «سوال‌ها» تمامی پرسش‌های کاربران و پاسخ‌های داده شده را می‌توان مطالعه کرد.


امکان لایک کردن و نظر دادن زیر هر سوال و جواب وجود دارد، در گزینه «موضوع‌ها» از طریق دو فیلتر «بر اساس تکرار» و «بر اساس الفبا» می‌توان موضوعات مختلف را مشاهده و با کلیک بر روی هریک، به توضیحات کارشناس گوش سپرد. همچنین در این برنامه اگر از مطالبی خوشتان آمد می‌توانید آنرا در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

در کل نقاط قوت این برنامه را می‌توان در تفکیک محتوا به بیش از ۲۰۰ موضوع تربیتی، امکان طرح سوالات اختصاصی، آپدیت هفتگی محتوا، امکان مشاهده سوالات متداول و اعلام نظر در زیر هر سوال دانست و در کنار آن نقاط ضعف را می‌توان در پیچیدگی رابط کاربری، عدم رنگ‌بندی و طراحی جذاب برای مخاطب و دریافت هزینه از کاربر برای بهره‌مند شدن از همه امکانات پرسمان تربیت کودکان به صورت نامحدود اشاره کرد.

به گزارش ایکنا، باید متذکر شویم که اصول‌های ثابت تربیتی در همه موارد و برای همه سنین کاربردی نمی‌باشند و باید به صورت کاملا تخصصی انجام شوند که از عهده کسانی که در این مورد تحصیل نکرده‌اند بر نمی‌آید و در این صورت ضرورت دارد که حتما به متخصصین این امر مراجعه کنید.
برای دریافت این برنامه می‌توانبد اینجا را کلیک کنید و یا بارکد زیر را اسکن نمایید.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۶۴۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دوران کودکی و نوجوانی، مهم‌ترین دورانی است که در آن شخصیت، هویت و سبک زندگی افراد شکل می‌گیرد و نظام‌های اعتقادی و ارزشی در نهاد آنان پایه ریزی می‌شود. ازاین رو، تولید و مصرف محتوا در زیست بوم فرهنگی کودک و نوجوان، ضرورتی راهبردی و سبک ساز است. در این میان، «محتوای ادبی» در پویایی این زیست بوم و الگوسازی در زمینه سبک زندگی، نقشی پررنگ دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهند، سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است.

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در پژوهشی با عنوان «تولید و ترویج محتوای ادبی برای کودک و نوجوان؛ واکاوی سیاستی و راهکارهای تقنین» آورده است، سیطره محصولات و خدمات ادبی، هنری و رسانه‌ای بر سبد مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان، تولید و مصرف محتوا در این زیست‌بوم را به ضرورتی راهبردی تبدیل کرده است. در این میان، محتوای ادبی می‌تواند در پویایی زیست‌بوم و الگوسازی در زمینه سبک‌زندگی، نقشی پررنگ داشته‌باشد. زیرا پیوند محتوای ادبی با زیبایی‌ها و جاذبه‌های هنری ناگسستنی بوده و در چنین بستر و قالبی، ظرفیت فراوانی برای انتقال پیام‌ها و مفاهیم به ظریف‌ترین و مؤثرترین شکل وجود دارد. 

* سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است

این پژوهش بیان می‌کند که بنابر بررسی چارچوب سیاستی کنونی، سهم حوزه کودک و نوجوان در اسناد بالادستی ناکافی است. همچنین سیاست‌های واضح، ملموس و هدفمندی در این زمینه وجود ندارد. در مصوبات و مقررات تخصصی‌تر نیز راهبردهای موجود کم‌رمق بوده و جامعیت لازم را ندارند. بررسی آرایش نهادی این حوزه نیز نشان‌دهنده فعالیت جزیره‌ای، موازی‌کاری و تشتت در تولی‌گری است. 

* نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان

این پژوهش نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان را به‌عنوان یکی از چالش‌های تولید و ترویج محتوای ادبی برای این قشر دانست و بیان کرد که خلأ برنامه راهبردی، تلقی نشدن مسائل کودک و نوجوان به‌عنوان اولویتی بنیادین و ضعف در چارچوب سیاستی و نهادی موجود، به ساده‌انگاری، تشتت و نبود انسجام در سطوح مختلف سیاستگذاری و اجرا در این حوزه منجر شده‌است. به‌دلیل محوریت نداشتن پژوهش، تخصص‌گرایی و برنامه‌ریزی جامع‌نگرانه، عمده اقدامات به‌صورت مقطعی و پروژه‌ای، جوشیده از دغدغه‌های فردی یا برخواسته از ادراک و تجربه زیسته محدود و ناقص شخصی بوده‌اند که به نتایج کم‌اثر و سطحی انجامیده‌است. 

* مغفول ماندن بسیاری از حوزه‌های موضوعی مورد نیاز مخاطب 

در این پژوهش، مغفول ماندن بسیاری از حوزه‌های موضوعی مورد نیاز مخاطب به‌عنوان چالش تولید و ترویج محتوای ادبی برای گروه کودک و نوجوان بیان شده و آمده است که آثار تألیفی از لحاظ موضوع‌یابی، مسئله‌مندی و نیازشناسی دچار ضعف جدی بوده و به بسیاری از بحران‌ها و مسائل آسیب‌زای دوره کودکی و نوجوانی کم‌توجهند. در چنین شرایطی، مخاطبان برای پاسخ به نیازها و دغدغه‌های خود، بیشتر سراغ آثار ترجمه‌ای و خارجی می‌روند که اغلب حاوی پیام‌هایی آسیب‌زا و ناسازگارند. 

* خلأ در تألیف و تربیت آفرینش گر

دیگر چالش این حوزه در این گزارش به خلأ در تألیف و تربیت آفرینش گر اشاره شده و آمده است که: فعالیت مؤثر و پیوسته در این حوزه مستلزم حضور و استقرار متخصصان دغدغه‌مند و مسئله‌شناس است. در شرایط کنونی، مجموع آثار تألیفی کمیّت و کیفیت مطلوبی نداشته و در زمینه پرورش و تربیت آفرینش‌گر و متخصص کودک و نوجوان و زیرساخت‌ها و مواد آموزشی مربوطه نیز خلأ جدی وجود دارد. آفرینش‌گران فعال و دغدغه‌مند کنونی نیز کم‌شمار بوده و در میان مخاطبان چندان شناخته شده نیستند. 

* فعالیت جزیره‌ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول

این پژوهش رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق محتوایی و فعالیت جزیره‌ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول را به‌عنوان یکی از چالش‌های این حوزه معرفی کرده و توضیح می‌دهد که رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق یا تک‌محصول‌ها، اگرچه در کوتاه‌مدت جذب مخاطب را به‌همراه داشته و دستاوردساز است، اما نمی‌تواند به‌طور ماندگار و گسترده‌ای جریان‌سازی کرده و انس کودکان و نوجوانان با محتوای ادبی را نهادینه کند. عمده دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در این حوزه ارتباط پایدار و تعامل پویایی با یکدیگر ندارند و اغلب فعالیت‌ها و برنامه‌های اصلی خود را در سطح درون‌سازمانی دنبال می‌کنند. به‌این‌ترتیب، اقدامات انجام شده تأثیر محدود و اندکی بر کلان وضعیت مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان گذاشته و هدف راهبردی مشخص و دستاورد ملموس و سنجش‌پذیری محقق نمی‌شود. 

* نظم‌دهی و انسجام‌بخشی به فعالیت‌های این حوزه

این پژوهش پیشنهاد می‌کند که نظم‌دهی و انسجام‌بخشی به فعالیت‌های این حوزه و راهبری سبد مصرف فرهنگی مخاطب کودک و نوجوان، به تدوین برنامه‌ای راهبردی و جامع (مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی) و به‌روزرسانی پیوسته آن نیازمند است. تعیین اولویت و رویکرد موضوعی و تنظیم نگاشت نهادی از لوازم اساسی چنین برنامه‌ای است. رصد و پایش مداوم زیست‌بوم فرهنگی کودک و نوجوان می‌تواند منجر به تصویری واضح از وضعیت مستقر شود. تصویری که می‌تواند یاریگر برنامه‌ریزان و آفرینش‌گران و تولیدکنندگان در ایده‌پردازی، خلق اثر، ترویج محتوا، بازاریابی و عرضه محصول باشد. 

* تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی

این پژوهش یکی از راهکارهای حل این چالش را تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی عنوان کرده و ادامه می‌دهد که در راستای افزایش تخصص‌گرایی و بهبود وضعیت تألیف، روندها و زیرساخت‌های کنونی باید به‌سمت تربیت و آموزش افراد مستعد، توانمندسازی آفرینش‌گران کنونی و نیز حمایت از آثار تألیفی مطلوب، تغییر مسیر یابند. ازاین‌رو، لازم است ضمن تقویت ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های آموزشی در مقاطع مختلف، در صنعت نشر و فعالیت‌های ترویجی نیز از آثار تألیف و بومی مطلوب پشتیبانی شود (مانند مشوق‌های مالیاتی و اعطای یارانه). 

در این پژوهش تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی چهره سازی از نهادها و آفرینش گران حوزه کودک و نوجوان به‌عنوان راهکار دیگر مطرح شده و در توضیح آن آمده است که تمرکز بر جایگاه‌های حقوقی و آفرینش‌گران موفق و ترویج و چهره‌سازی از آنها می‌تواند پیوند مستحکم‌تری میان مخاطبان و محتوای ادبی ایجاد کند. زیرا نهادها و آفرینش‌گران از امکان همراهی طولانی‌مدت و پیگیری پیوسته توسط مخاطب برخوردار بوده و ظرفیت بسیار بیشتری برای هویت‌بخشی، الگو‌آفرینی و سبک‌سازی دارند. 

* تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت‌های بازار فرهنگی

این پژوهش همچنین پیشنهاد تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت‌های بازار پردازی فرهنگی را مطرح کرده و بیان می‌کند که عرضه حداکثری محتوای ادبی مستلزم لحاظ ذائقه‌ها و گرایش‌های گوناگون مخاطب و قرار دادن محتوای مدنظر در زنجیره ارزش است. در صورت ایجاد پیوستاری در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در این حوزه، می‌توان منابع فرهنگی غنی دینی و بومی را به زبان کودک و نوجوان امروز فراوری کرد و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار پردازی فرهنگی به بازتولید چنین آفرینش‌هایی در قالب‌های گوناگون پرداخت.

* تقویت جریان اقتباس

راهکار دیگر مرکز پژوهش‌های مجلس در این پژوهش مبتنی بر تقویت جریان اقتباس و سرمایه‌گذاری در صنعت و پی نما مطرح شده که در توضیح آن بیان می‌کند که با تقویت جریان اقتباس می‌توان جهان‌های داستانی و شخصیت‌های بومی و آئینی را در قالب رمان بازآفرینی کرد و با نگارش فیلم‌نامه‌ها و بازی‌نامه‌های اقتباسی براساس رمان‌های پرمخاطب و غنی به گسترش جهان داستانی خلق شده در دیگر قالب‌های هنری و رسانه‌ای پرداخت. صنعت پی‌نما نیز ظرفیت فراوانی در شکوفایی زنجیره ارزش آثار ادبی داشته و می‌تواند حلقه اتصال کتاب و آثار نمایشی (به‌ویژه پویانمایی) باشد. با سرمایه‌گذاری در پی‌نما، هم مخاطب بالقوه‌ای برای آثار اقتباسی فراهم می‌شود و هم بهره‌وری فرایندهای تولید آثار نمایشی افزایش می‌یابد. رویکرد ارتباطات سازمانی در میان دستگاه‌های مسئول در این عرصه نیازمند بازنگری جدی است. همرسانی نیازها و ظرفیت‌ها میان مدارس، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مساجد، فرهنگ‌سراها و دیگر نهادهای مرتبط و برقراری تعاملات هم‌افزا در این زمینه، ضروری است. 

در یکی جمع بندی نهایی محوری‌ترین مسائل و چالش‌های این حوزه از منظر سیاستی و تقنینی عبارتند از:
۱. نبود نقشه راه راهبردی در حوزه کودک و نوجوان،
۲. مغفول ماندن بسیاری از حوزه های موضوعی مورد نیاز مخاطب،
۳. خلأ جدی در تألیف و تربیت آفرینش گر،
۴. رویکرد نادرست تمرکز بر مصادیق محتوایی،
۵. فعالیت جزیره ای و رویکرد غیرتعاملی نهادهای مسئول.
در راستای مسائل یاد شده، این راهکارها پیشنهاد می شوند:
۱. تدوین برنامه راهبردی و تنظیم نگاشت نهادی،
۲. رصد و شناسایی مداوم نیازهای کودکان و نوجوانان،
۳. تربیت آفرینش گر و حمایت از آثار تألیفی،
۴. چهره سازی از نهادها و آفرینش گران حوزه کودک و نوجوان،
۵. تقویت زنجیره ارزش و بهره گیری از ظرفیت های بازارپردازی فرهنگی،
۶. تقویت جریان اقتباس و سرمایه گذاری در صنعت پی نما (کمیک)،
۷. بهبود تعامل میان دستگاهی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • امکان نصب همزمان دو اپلیکیشن در اندروید فعال شد
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • گوگل پلی قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن را فراهم کرد
  • کپی گوگل از روی اپل: قابلیت دانلود هم‌زمان چند اپلیکیشن در گوگل‌پلی
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا